Lid worden? 

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting heel veel te beleven.
Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!
Word lid!

Ons Adres

Scouting Pius XII
Kakertsweg 85
6371 GB te Landgraaf
Telefoon: 045-5491800

 

 

Welkom op de website van Scouting Pius XII

Wat leuk dat je onze website ontdekt hebt. Je vind hier alle informatie die je weten moet over Scouting PIUS XII.

(Je moet inloggen om in het ledengedeelte te komen)

Wie zijn wij?

Wij zijn van oudsher een katholieke scoutinggroep die al sinds 1959 bestaat. Voor iedereen bieden wij een actieve en uitdagende hobby, die voor velen zelfs doorslaat naar "a way of living". Alle leeftijdsgroepen (speltakken) van onze vereniging draaien hun opkomsten gemengd, dus met jongens en meisjes samen. Dit is een bewuste keuze van onze vereniging. Bij ons ontwikkelen kinderen, jongeren en zelfs volwassenen zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen hier de ruimte om te ontdekken en te leren.
Scouting Pius XII heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan jongens en meisjes waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier, uitdaging en structuur. Daarnaast maakt Scouting Pius XII jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.   

Enthousiast geworden? 
Je mag 4x GRATIS met ons meedoen, kom en doe mee

Gouden Oehoe voor onze voorzitter 

14-10-2022: Zo'n 2 weekjes geleden werd onze voorzitter, Evelien van Limbeek bekroond met een Gouden Oehoe. Daar is zijzelf erg trots op, maar wij als Scouting Pius XII zijn er ook trots op, dat iemand als Evelien deel uit maakt van onze vereniging.
Het was een hele verassing voor Evelien! Denkend dat ze een geblinddoekte proefpersoon was in een nieuw spel wat Beat Ortmans even wilde testen met de hele groep, schrok ze er een beetje van toen de blinddoek af ging en daar ineens de familie en mensen van de Regio en Scouting Limburg stonden. Vooraf ingekleed met een goed verhaal door Beat, werd het al snel duidelijk voor Evelien wat er aan de hand was. Ze kreeg een mooie speech en een prachtig welverdiend waarderingsteken uitgereikt door Beat namens ons allemaal.
 
   
 
Wil je meer weten over de waarderingstekens van Scouting Nederland? Lees het hier: https://www.scouting.nl/.../criteria-waarderingstekens
 

Belangrijke datums


30 maart Mini-mars
1 april Bunny Hap&Hop
1 april Heel Pius bakt
13 april Oud ijzer
4 mei Dodenherdenking
25 mei Boekenbeurs
6-13 juli zomerkamp Naar de complete groepsagenda

Wij werken samen met
Stichting leergeld &
Jeugdfonds sport en cultuur